Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin hinta mietityttää monia. Tästä saat vinkit onnistuneeseen remonttibudjetointiin olipa kyseessä sitten pieni WC-remontti tai isompi sauna- ja kylpyhuoneremontti.

Paljonko remontista voi saada verovähennyksiä?

Vuonna 2021 kotitalousvähennys yhtä henkeä kohti on maksimissaan 2250 euroa / kalenterivuosi. Vähennyksen osuus on maksimissaan 40% tehdyn työn hinnasta.

Esimerkki:
Pariskunta tilaa kylpyhuoneremontin, jonka kokonaishinta on 16500 euroa.
Remontin kokonaishinnasta työn osuus on 11250 euroa, josta pariskunta saa täydet verovähennykset. Vähennysten suuruus on näin ollen kahta henkilöä kohden 4500 euroa vuodessa.

Remontin kokonaishinnaksi tulee vähennysten jälkeen 12000 euroa (16500 – 4500 euroa).

Paljonko sähkö- ja putkityöt maksavat?

Sähkö- ja putkitöiden hinta on yksi kylpyhuoneremontin kysytyimmistä kysymyksistä.

Lähtökohtaisesti sähkö- ja putkitöiden yhteishinta kylpyhuoneremontissa on useimmiten 2000 – 5000 euroa.

Valitettavasti joissain tapauksissa tarkkaa hintaa on vaikeaa antaa etukäteen. Hintaan vaikuttavat eniten remontin laajuus, asiakkaan toiveet ja remontoitavan kylpyhuoneen sähköjärjestelmien sekä putkivetojen ikä, kunto ja rakennustapa. Putkitöiden hintaan vaikuttaa myös se tuleeko asuntoon / kiinteistöön sekä kylmä- että kuuma vesi vai lämmitetäänkö kuuma vesi paikan päällä esim. lämminvesivaraajassa.

Yleisimpiä hintaa korottavia tekijöitä ovat esimerkiksi pesukoneen tai vaikkapa suihkun paikan vaihto kylpyhuoneen toiselle puolelle, lattialämmityksen asennus sekä kylpyhuoneen vikavirtasuojaukset ja mahdollinen lämminvesivaraajan vaihto.

Isot kokonaisuudet kuten esimerkiksi vesikiertoisen lattialämmityksen rakennustyöt tai vaikkapa remontoitavan kohteen sähköjärjestelmien uusiminen laajemmaltikin ryhmäkeskusta myöten tulee arvioida erikseen. Tämä vaatii putki- tai sähkömiehen usein maksullista konsultaatiokäyntiä paikan päällä.

Lattiaan ja seiniin liittyvät työt kylpyhuoneremontissa

Suurimmassa osassa kylpyhuoneita on betonilattia. Useimmiten kylpyhuoneremontin hinta on laskettu juuri betonilattian pohjalta.

Ennen vesieristystä ja laatoitusta vanhat laatat piikataan pois, jonka jälkeen lattiapinta hiotaan tasaiseksi. Tämän jälkeen vaihdetaan lattiakaivot sekä viemäröinnit. Lattiakaivot vaihdetaan lähes aina kylpyhuoneremontin yhteydessä, johtuen lattiakaivon kunnosta sekä vesieristyksen liittämisestä kaivoon nykypäivän standardien mukaisesti.

Joskus remontin tilaaja haluaa vaihtaa lattiakaivon tai viemäröinnin paikkaa, tai jopa lisätä kylpyhuoneeseen toisen kaivon tai viemäröinnin (esimerkiksi pesukone siirtyy kodinhoitohuoneesta kylpyhuoneeseen tai vaikkapa saunaan halutaan lisätä kuivakaivo). Alla näet yleisiä hintaesimerkkejä tähän liittyvien töiden osalta:

 • Lattiakaivon lisääminen 500 – 1500 euroa
 • Viemäröinnin lisääminen 250 – 1000 euroa
 • Lattiakaivon / viemäröinnin paikan vaihto kylpyhuoneessa 150 – 300 euroa / metri

On syytä muistaa, että mikäli remontoitava kohde on kerrostaloasunnossa voi lattiakaivon vaihto vaatia korjauksia myös alakerran asunnon katossa / välikatossa. Tähän vaikuttaa paljolti kerrostaloasuntojen kivilattian paksuus tilanteissa joissa lattiakaivo on yhtä korkea kuin lattiaelementti on paksu.

Mikäli remontoitavassa tilassa on puukoolattu lattia, määrittelee sen kunto pitkälti tarpeen mahdollisille lattian ja lattiarungon korjauksille. Edellä mainitut korjaustarpeet ilmenevät kuitenkin pääosin lattiapintojen avaamisen jälkeen. Puulattian koolauksien sijainnit sekä koolausvälit myös sanelevat melko tarkasti lattiakaivojen ja viemäröintien mahdolliset paikat.

Lattiakaivojen ja viemäröinnin lisääminen sekä mahdolliset muutostyöt ovat usein kalliimpia puukoolatulla lattialla kuin betonilattialla.

Seinien osuus kylpyhuoneremontin hinnassa vaihtelee riippuen seinätyypistä. Esimerkiksi hyväkuntoisen kiviseinän remontointi on edullisempaa kuin seinien levytys (levyseinärakenne). Vastaavasti taas metallisten kasettiseinien sekä huonokuntoisten kiviseinien remontointi on kalliimpaa.

Yleisimmät seinätyypit remonttikulujen kannalta halvimmasta kalleimpaan:

 • Hyväkuntoinen kiviseinä
 • Levyseinä
 • Huonokuntoinen kiviseinä
 • Ns. kasettikylpyhuoneen metalliseinä

Kuinka säästää remonttikuluissa

Eräät isoimmista remontin hintaan vaikuttavista tekijöistä joihin on mahdollista itse vaikuttaa ovat kylpyhuoneen sekä saunan kalusteet. Onkin syytä miettiä haluaako ostaa kalusteet edullisemmin esimerkiksi Ikeasta vai onko toiveissa vaikkapa tyylikkäämpää Temalia, sillä kalusteiden hinnat, ulkonäkö sekä kestävyys vaihtelevat merkittävästi. On kuitenkin hyvä muistaa, että joskus myös halpakin voi olla hyvää.

Yksi säästökohde on saunan lauteet, kiuas ja valaistus, jotka halvimmillaan maksavat vain kuusisataa euroa. Mikäli saunaan haluaa kuitenkin vain parasta, on edellä mainittuihin hyvinkin helppoa kuluttaa jopa 5000 – 8000 euroa.

Myös lattialämmityksen tärkeyttä märkätiloissa on syytä miettiä, sillä lattialämmityksen asentamatta jättäminen laskee luonnollisesti remontin hintaa noin 1000 eurosta ylöspäin.

Peruslaatua olevat pintamateriaalit (esim. paneelit ja laatat) sisältyvät usein remontin hintaan. Nykyään myös peruslaatuisissa pintamateriaaleissa on runsaasti valinnanvaraa, joilla saa upean ilmeen kylpyhuoneeseen ja saunaan. Tämä kannattaa muistaa remonttia tilatessa ja remontin pintamateriaalien valinnassa.

Kylpyhuoneiden hintaesimerkkejä

Alla näet toteuttamiamme kylpyhuone- ja saunaremontteja hintoineen. Kuvia voit selata pyyhkäisemällä kuvaa tai painamalla nuolta.

Kylpyhuone- ja saunaremontti, Järvenpää

Lattianeliöt: 8,85 m2
Hintaluokka: 23.000€ – 25.000€ (sis. putki- ja sähkötyöt)
Remontin kesto: n. 7 viikkoa

Kylpyhuonekalusteet & materiaalit: Asiakas hankki itse suurimman osan kalusteista tässä remontissa.

Lue tarkempi kuvaus remonttikohteesta

Kylpyhuoneremontti, Järvenpää

Lattianeliöt: 5,7 m2
Hintaluokka: 15.000€ – 17.000€ (sis. putki- ja sähkötyöt)
Remontin kesto: 24 päivää

Kylpyhuonekalusteet & materiaalit: Asiakas hankki kalusteet itse.

Lue tarkempi kuvaus remonttikohteesta

Kylpyhuone- ja saunaremontti, Kerava

Lattianeliöt: 9,75 m2
Hintaluokka: 13.000€ – 15.000€ (sis. putki- ja sähkötyöt)
Remontin kesto: n. 2,5 viikkoa

Kalusteet ja materiaalit: Asiakas hankki kaikki kalusteet ja osan materiaaleista itse.

Lue tarkempi kuvaus remonttikohteesta

KPH, KHH, VH ja Sauna, Kerava

Lattianeliöt: 20,75 m2
Hintaluokka: 50.000€ – 54.000€ (sis. putki- ja sähkötyöt sekä kalusteet)
Remontin kesto: 10 viikkoa

Kalusteet & materiaalit: mm. mittatilauslauteet sekä Harvia Cilindro -kiuas, 3kpl Jeldwen-huurrelasiovi, kodinhoitohuoneen mittatilauskalusteet

Lue tarkempi kuvaus remonttikohteesta

TILAA ILMAINEN MITTAKÄYNTI

Tilaa ilmainen mittakäynti oheisella lomakkeella. Teemme mittakäyntejä aamuvarhaisesta iltamyöhään, joten saamme varmasti sovittua sopivan ajankohdan käynnille. Täytä oheinen lomake ja pyydämme sinulta tämän jälkeen lisätietoja remonttiasi koskien.

Mittakäynnin aikana mittaamme remontoitavan tilan ja kirjaamme ylös myös remonttia koskevat toiveesi. Mittakäynti kestää yleensä 15 - 30 minuuttia eikä se velvoita sinua mihinkään. Mittakäynnin jälkeen saat meiltä tarjouksen johon voit tutustua rauhassa.

Ennen mittakäyntiä suosittelemme miettimään mitä muutoksia haluat remontissasi toteuttaa, sekä selvittää tarvitaanko näihin muutoksiin mahdollisesti taloyhtiön tai isännöitsijän lupa.

Tilaa mittakäynti oheisella lomakkeella - olemme tämän jälkeen sinuun yhteydessä niin sovitaan sopiva ajankohta.

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, soita meille 044 2830 587 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotiremontit.com

TILAA ILMAINEN MITTAKÄYNTI

"*" indicates required fields

Voit pudottaa liitteet tähän
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, odt, Max. koko: 10 MB, Max. määrä: 10.

  Tilaa ilmainen mittakäynti oheisella lomakkeella. Teemme mittakäyntejä aamuvarhaisesta iltamyöhään, joten saamme varmasti sovittua sopivan ajankohdan käynnille. Täytä oheinen lomake ja olemme sinuun tämän jälkeen yhteydessä mittakäyntiäsi koskien.

  Mittakäynnin aikana mittaamme remontoitavan tilan ja kirjaamme ylös myös remonttia koskevat toiveesi. Mittakäynti kestää yleensä 15 - 30 minuuttia eikä se velvoita sinua mihinkään. Mittakäynnin jälkeen saat meiltä tarjouksen johon voit tutustua rauhassa.

  Ennen mittakäyntiä suosittelemme miettimään mitä muutoksia haluat remontissasi toteuttaa, sekä selvittää tarvitaanko näihin muutoksiin mahdollisesti taloyhtiön tai isännöitsijän lupa.

  Tilaa mittakäynti oheisella lomakkeella - olemme tämän jälkeen sinuun yhteydessä niin sovitaan sopiva ajankohta.

  Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, soita meille 044 2830 587 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotiremontit.com

  Copyright © 2022 TP-Kotiremontit Oy | Kaikki oikeudet pidätetään